BATEC

 

INICI
L'EQUIP
SERVEIS
La Consulta

 

Programa d'Inhibició i Estimulació de Reflexos del Desenvolupament.Mètode INPP

Reflexos Primitius

El programa d'inhibició i estimulació de reflexos del desenvolupament pel Mètode INPP , sorgeix a partir de les investigacions realitzades per Peter Blythe sobre els efectes del retard neuro evolutiu ( RNE ) en les dificultats d'aprenentatge específiques , incloent la dislèxia , la dispraxia , el trastorn per dèficit d'atenció , així com la relació que existia entre el RNE i els trastorns en pacients adults com l'ansietat i l'agorafòbia. El terme Retard Neuro Evolutiu ( RNE ) substituir al terme disfunció cerebral orgànica ( DCO ) i es defineix com : "La presència continuada d'un conjunt de reflexos primitius més enllà dels 6 mesos de vida amb o sense absència o subdesenvolupament dels reflexos posturals més enllà dels 3 anys i mig de vida " .

És a dir , els reflexos primitius es desenvolupen durant la vida intrauterina ajudant al beu a desplaçar-se pel canal del part i , haurien d'estar totalment presents en el moment del naixement . Aquests són gradualment inhibits per centres superiors del cervell durant els 6 i 12 mesos de vida deixant pas als reflexos posturals , que són la base per al control de l'equilibri , la postura i el moviment, els quals ens acompanyaran durant la resta de la nostra vida . Però si , els reflexos primitius ni acaben d'inhibir i continuen presents , no es poden instaurar uns reflexos posturals adequats , resultant nens amb dificultats en el control de moviment queda afectada la coordinació , l'equilibri , les habilitats de motricitat fina , el desenvolupament motor i aspectes associats amb aprenentatge com la lectura , l'escriptura i educació física .


Per tot això INPP crea un mètode que inhibeix els reflexos primitius que poguessin estar presents i instaura uns reflexos posturals eficaces, mitjançant una sèrie d'exercicis realitzats a casa amb l'ajuda d'un adult durant 5 o 10 minuts al dia , aconseguint millorar els símptomes inicialment presents .

Per a més informació poden consultar els següents enllaços :

 

INPP

 

Tornar a l'ÍNDEX

Tornar a l'Índex


Batec

Telèfon: 971.39.29.47 / 655.50.57.60

Email: info@batecibiza.es

 

Facebook

 

www.batecibiza.es © Copyright 2013. Tots els drets reservats.